30.11.2009.

Vino,teci...ukrasi za vinske flaše

Ovi ukrasi su od staklenog kamenčica (grožđe) i stakla. Jako lep, i ukusan poklon uz vino,čak i za muškarce-obožavaocima dobrog vina....

Svećnjaci,sijajte...

Svaki put kada poželite prijatan, topao ambijent, prijaće da su vam pri ruci svećnjaci od stakla. Igra svetlosti kroz stakla u boji uvek će vas razveseliti.Idealan poklon.
Satovi, kucajte....

U mom okruženju su najpopularniji zidni satovi od stakla. Ljudi ih rado poklanjaju drugima na svatove, rođendane, za božić, ili čak obraduju i sam sebe sa njima. Mislim da je to dobra ideja, ovakav sat je stvarno lep ukras u svakom domu.Može da bude takođe veseo, šaljiv, u raznim bojama kao i elegantan, exkluzivan,suzdržljiv, i jednobojan.

Ogledalo i mandala

Jako volim kale, to se vidi i u mom kupatilu.Ovo ogledalo je moj omiljen predmet.Ogledalo na zidu, a moja omiljena mandala, koju sam slikala na staklu sa akrilom, isto dobro izgleda na zidu, ali sada je na stolčiću u društvu staklenih kamenčića-obožavam sve što je od stakla. Ovakve mandale pravim sa raznim motivima, u raznoj  veličini. Slobodno možeš da ih okačiš i u kupatilu, otporni su na vodu.


Tiffany tehnika-igra svetlosti na staklu

Istorija tiffany tehnike

Vitraži su počeli da se pojavljuju u gradnji srednjoevropskih gotskih katedrala koje su imale otvore suviše velike da bi se zastaklile jednim staklom i moralo se spajati više stakala u jednu celinu.
Postepeno je ovo postala umetnost.Kako se pre vitraž upotrebljavao samo u crkvama i hramovima i manastirima, u današnjem vremenu on se upotrebljava i u domaćinstvima za ukrašavanje vrata i prozora kao dekoracija na njihovim delovima.

Tiffany vitraži
Tiffany vitraž je novija, filigranskija tehnika, stara nekih stotinak godina.Ona pre svega omogućava izradu vitraža od mnogo manjih komadića stakala, fuge su mnogo tanje i u prostorijama gde imate bliski kontakt sa vitražima, vitraži deluju mnogo elegantnije. Zatim, tehnika je omogućila da vitraži ne moraju da budu samo u jednoj ravni. Najpoznatije su tiffany lampe, ali je moguće izrađivati razne umetničke i upotrebne predmete.